Web Yayın Kurulu

26.12.2012 683

 

WEB YAYIN KURULU
 ADI SOYADI  GÖREVİ / BRANŞI  KURULDAKİ GÖREVİ
 Zeynep KONTAŞ  Müdür Yardımcısı  Kurul Başkanı 
 salih KAMİLOĞLU   BT Rehber Öğretmeni   Teknik sorumlu, tasarımcı, fotoğraf ve görsel basın sorumlusu 
 Olgun TÜRKYILMAZ  Türkçe Öğretmeni   Yazı işleri ve içerik sorumlusu
 Meryem Esra ÖZDEN  İngilizce Öğretmeni  Yazı işleri ve içerik sorumlusu

 

 

 

 

 

  

 

PERSONEL YETKİLERİ

    Kurul Başkanı: Kurul Başkanı olarak, kurul tarafından gerçekleştirilen her türlü web tabanlı proje ve önerinin hayata geçirilmesinde, yayın usulüne uygun olarak gerekli onayı vermek ve bu fikir ve tasarıların, gerçekleşme süresi boyunca genel kontrolünü yapmaya yetkilidir. Gerek gördüğü takdirde herhangi bir projenin durdurulması yetkisine sahiptir.
    Teknik Sorumlu ve Tasarımcı: Web sitesi ile ilgili tasarım, programlama, yayınlama konularında yetkilidir. Gerekli görüldüğü zamanlarda, sitenin yayınını geçici olarak durdurma, site üzerinde görsel değişiklikler yapma, sistemin program mimarisinde gerekli gördüğü değişiklikleri yapma ve veritabanı üzerinde değişiklikler yapma yetkilerine sahiptir. Ekipçe karar verilen değişikliklerin tümünü yapmaya yetkilidir.
    Yazı İşleri ve İçerik Sorumlusu: Web sitesinin sahip olduğu tüm yayın içeriğini kontrol ederek, bunlarla ilgili yanlışlıkların ve eksikliklerin düzeltilmesinde yetkilidir.
    Fotoğraf ve Görsel Basın Sorumlusu: Site içeriğinde kullanılan tüm fotoğraf, resim vb. görsel nesnelerin bizzat kendisi tarafından çekilmesi, bunu site içeriğinde veya tasarımında kullandırmaya veya gerekli gördüğü olumsuz görsel öğeleri çıkarmaya yetkilidir.

          WEB YAYIN KURULU AMAÇ VE İLKELERİ

AMAÇLARIMIZ
   1- Okul-öğrenci-veli iletişimini kolaylaştırmak ve güçlendirmek,
   2- Teknoloji kullanımının yaygınlaşmasına yardımcı olmak,
   3- Okulumuzda düzenlenen çeşitli organizasyon, faaliyet ve kampanyaları ülke bazında duyurarak, gerçekleştirdiğimiz projelerin yaygınlık kazanmasını sağlamak,
   4- Okul dışındaki kişi ve kuruluşlara hitap edecek bilgiler verip okulumuzun tanıtımını sağlamak,
   5- Web Yayın Ekibi olarak, bugüne kadar edinilen bilgi ve tecrübeyi ekonomik ve sosyal çevreye katkı sağlayacak şekilde paylaşmak.

İLKELERİMİZ
   1- Web Yayın Kurulu, web sitesi üzerinden, T.C. Devleti´nin siyasi rejimini, Devletin güvenliğini, Türk Milleti´nin değer yargılarını ve sosyal yapısını riske atacak; T.C. Anayasası´na aykırı faaliyetlerde bulunulmasına izin vermez.
   2- Web Yayın Kurulu, Atatürk İlke ve İnkılâplarını esas alarak çalışmalarını sürdürür ve bunlara ters düşecek davranışların ortaya çıkmasına izin vermez.
   3- Web Yayın Kurulu, web sitesine kişisellik kazandıracak faaliyetlerde bulunmaz,
   4- Web Yayın Kurulu, web sitesini karşıt olduğu düşüncelere bir cevap aracı olarak veya kişi veya kurumlara uygunsuz ithamlarda bulunmak için kullanmaz.
   5- Web Yayın Kurulu, ziyaretçi ve kullanıcılarının herhangi bir şekilde kişisel amaçları için kullanmasına izin vermez.
   6- Web Yayın Kurulu, web sitesinin sürekli güncel kalması için, çalışmalarını hızlı ve hatasız yürütmeyi ilke edinmiştir.
   7- Web Yayın Kurulu, ziyaretçi ve kullanıcılarından gelen kişisel olmayan eleştiri ve önerilere açık, yenilikçi bir yaklaşım benimser.
   8- Web Yayın Kurulu, her hafta bir gün toplanarak, web sitesini değerlendirir, kararlar alır, uygulamak üzere çalışmalarına başlar.